15.1.2009

Jumping high for even higher dreams

>> Ehkä olisi aika herätellä tätäkin blogia ihan oikeasti henkiin.
Lukusuunnitelmaa pyöritellään ja silleen...

Olen aloittanut nyt lukemaan Galenosta läpi silmäillen lukuja, jottaettä asiat jostain tuolta aivojeni syvyyksistä viimeistään uniprosessoinnin avulla ehkä taas löytäisivät tiensä pinnalle. Luulen, että on hyvä vähän palautella mieleen asioita, ennen kuin alkaa piirun tarkasti syynäämään tekstiä rivivälejä myöten.

Ensimmäisen luvun sivuutin, koska koulu työllistää nyt kemian saralta. Meneillään ovat orgaanisen kemian ja solubiologian kurssit, ja pian alkavat myös biokemian kurssit. Tekemistä riittää niissäkin! Hurjasti. Toisen luvun Galenoksesta luin tiistaina ja "tehostin" oppimistani katsomalla Olipa kerran elämä: mikä on solu? -jakson youtubesta :D Tilasinpa sitten kyseisen sarjan netistä kokonaan itselleni, jotta sen parissa voin kevään myötä myöhemminkin kevennellä lukupäiviäni. Parasta on, kun voi päteä etsimällä asiavirheitä siitä ohjelmasta. Kuten esimerkiksi, että rasvat eivät kulje vapaina verenkierrossa, niinkuin siinä tuppaa tekemään, vaan protskujen ympäröiminä. Silloin tuntuu, että jotain on oppinutkin. Ja on ne ukot kyllä söpöjä, varsinkin hermosolut.
Kolmannen luvun Gallesta luin sitten tänään heti kahden tunnin orgaanisen kemian pänttäysten jälkeen. (Kertailin luennolla käytyä asiaa ja sain siihen kulumaan enemmän aikaa kuin mitä itse luento kesti.) Luvun loppupuoli toi lievästi hien otsaan, vaikken vielä mitään yrittänytkään osata, ja totesin, että sähköfysiikka kaipaa hiomista. Huomenna luen luvun neljä, solun tutkimusmenetelmistä, ja jatkan lukuun viisi, jos vain suinkin jaksan. Mitään kiirettä on turha pitää.

Isommassa mittakaavassa varmaankin nyt parasta on lukea tuo Galenos kerralla kokonaan, koska eniten minua tällä hetkellä stressaa se, etten muista, mitä kaikkea ja kuinka paljon asioita siinä koko paketissa onkaan.. Kokonaisuus on hukassa! Kun taas saan sen mieleeni, osaan paremmin arvioida, mitkä asiat kaipaa eniten harjoitusta, ja voin aloittaa niiden parissa jo ennen kuin valmennuskurssi alkaa maaliskuun lopussa. Fysiikkaan ainakin tiedän tarvitsevani harjoitusta (erityisesti mekaniikkaan ja sähköfysiikkaan), samoin bilsan tehtäviä voisi jokusen vääntää. En viime vuonna tehnyt Valmennuskeskuksen materiaalien biologian tehtäviä, joten voisin niitä raapustella ja opetella hiukan vastaustekniikkaa.

Tehtäviä minulla kyllä riittää tehtäväksi, se ei onneksi ole ongelma. Sen lisäksi, etten enää muista viime vuoden Valmennuskeskuksen tehtävistä hiventäkään, minulla on vielä PAKSUT vihkoset Medisiinarien vuoden 2005 tehtäviä kaikista aineista. Helmi-maaliskuussa pääsen myös Epionen kautta tekemään jonkinlaista internet kertauskurssia.
Hyvä! Koska luulen, että tänä vuonna sisään mennään tehtävien tekorutiinin hallinnalla, eikä nippelitiedolla.

>> Wish me luck !



Ei kommentteja: